I dag var det så kærestens tur til at stå i køkkenet. Hun havde valgt at lave en lækker kyllingelasagne, som jeg synes var noget lettere end den normale med oksekød.
Der var nogle andre smagsnuancer og indtryk, som fik lov til at komme til udtryk i denne ret, hvor man med oksekød får en lasagne der smager ret meget af - ja, sjovt nok - oksekød. Med kylling blev det en mere let og frisk oplevelse. Og så var der fyldt nogle grøntsager i kødsovsen, hvilket jo også giver noget mere smag og struktur.
|
Lækkert! |
Lasagnen var lavet som en ganske normal lasagne, med følgende ændringer:
- Der var tilsat gulerødder i skiver og spinat fra frost til kødsovsen
- Kødsovsen var lavet på hakket kyllingekød - som jo også lige hiver fedtprocenten endnu mere ned, og giver plads til nogle lidt andre smage end kødet
- Der var "snydt" lidt med en færdigkøbt mornaysauce - man kunne også sagtens lave den selv på smør, mælk, mel ost og muskatnød, men dette var lige lidt hurtigere
- Da vi allerede havde noget emmentaler, blev det brugt til gratineringen samt rasp, der gør overfladen sprød
|
"Hva' ska' vi ha'?" |
Lad gerne lasagnen stå i 10-15 minutter, inden den serveres. På den måde får den lov at "samle sig" lidt, og blive lidt fastere i konsistensen. Samtidig kan man jo lave salaten:
|
Salat med en slags "mormordressing" |
- Æble i skiver
- Tomat i skiver
- Friske spinatblade
- Hakkede mandler
- Citronsaft
- Et par skefulde creme fraiche
- Sukker
- Olivenolie
Dressingen laves ved at shake (fx i en shaker til jævning) citronsaft og creme fraiche sammen. Det skal blive til en ret tynd dressing, så ikke for meget creme fraiche! Smag den til med sukker.
Hæld dressingen over salaten med en smule olie, og bland det godt sammen. Det giver et syrligt modspil til hovedretten, og er rigtig dejlig friskt.
Etiketter: aftensmad, fjerkræ, Rediger, salat